Monday, May 10, 2010

remaja hanya sekali, so appreciate it :)




salam semua.. korang sihat tak? alhamdulillah aku sihat je..as usual.hehe makin gemuk pon ade..hm aku berpuasa ganti hari ni. korang korang yang 'normal' tu dah ganti ke belum? jangan lupa ye ganti puasa puasa anda! so kalu di campur campur di bahagi bahagi di tolak tolak maknanye aku ade lagi 5 hari nak ganti puasa. huuuu lama tu ! xpela aku nak wat slow-slow sblm aku balik umah.
hehehe. kalu dah balik umah kang mudah je tergoda ngan makanan kan.
antara makanan yang boleh menggoda jiwa raga serta bakul aku seperti :

nasi lemak.
xkire la nasi lemak telur ke, nasi lemak ayam ke,
even nasi lemak bodo bodo pon sodapppp..
nasi lemak buatan mak aku sudah tentula sedap kan
xperlu la nak cerita kann..nak taw meh la datang rumah,rasa..
betapa kick nye nasi lemak puan sharifah amnah !
hehehehehe :)


aiyooo aku sudah lapar sekarang ! uuu sudah la yer cerita pasal makan..kerna aku sudah lapar....!! hmm sekarang aku ade kat jabatan prasekolah untuk melunaskan kerja-kerja akhir sebelum aku menamatkan pengajian aku kat maktab. heheheheh :) . kerja-kerja yang aku dan sebahagian kawan-kawan aku buat adela ABM iaitu alat bantu mengajar untuk kami ke tadika masing-masing. ok la at least ade la something yang nak aku bawak kat tadika di mana aku posting nanti . uuu cerita bab bab posting ni aiyak....ngeri....hehehe.. ntah mana mana la aku kena campak nanti kan..ape ape pun, aku kena sedia dari segi mental, fizikal,rohani, jasmani untuk dicampakkan aku ke mana jua sahaja di muka bumi PAHANG DARUL MAKMUR. haaa kenapa negeri kesayangan aku sahaja untuk aku di posting kan?? sebab aku sekarang di taja oleh KEMAS negeri pahang d.m untuk aku belajar kat sini..so, nanti aku kena posting kat pahang jela.. cuma xtaw jela daerah mana mana lagi..cuma yang paling merisaukan aku kalau aku ditempatkan kat kawasan kawasan yang pedalaman. hehehhe. bukan aku je kot tapi semua bakal-bakal guru laa mesti risau punyerr...kompem !! paling penting kena la ade line telefon utk telefon orang orang yang ku sayang. :) . ape ape pun, aku redha aje......experience makes us much better kan? jumpa lagi...salam sayang :)

2 comments:

  1. masih lagi teacher trainee..
    tp dah nak grad bulan depan :)

    ReplyDelete